Öğrencilerimizin Bafra Fidanlık Şefliği Gezisi

Ormancılık Bölümü 2. Sınıf öğrencileri için Ormancılık Uygulamaları dersi kapsamında Samsun Fidanlık Müdürlüğü, Bafra Fidanlık Şefliğine teknik gezi düzenlendi.

Samsun Fidanlık Müdürü Ahmet ULUKAN, Bafra Fidanlık Şefi Ahmet ÖZDEMİR  ve Ayancık Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr.Gör.Recep AYKAN,  Ormancılık Bölümü  Öğr.Gör. Cansu ÖZTÜRK tarafından organize edilen ve Ormancılık Bölümü Öğr.Gör. Tuba MALKOÇ ve Öğr.Gör.Hasan AKSOY’un katılım gösterdiği teknik gezide öğrencilerimiz fidanlık tekniği ile ilgili tüm uygulamaları sahada görerek teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürme imkânı buldular.

Fidanlık şefliğinde yapılan faaliyetler Bafra Fidanlık Şefi Ahmet ÖZDEMİR tarafından fidan üretimi, fidan bakımı, fidan sökümü ve fidan depolama çalışmaları uygulamalı olarak öğrencilere gösterildi.

Öğrencilerimiz gün sonunda fidanlık peyzaj sahasına mavi servi ağacı dikimi yaparak Bafra Fidanlığına izlerini bıraktılar.

Basında Üniversitemiz