Yüksekokulumuzda NASA ile Görüntülü Konferans Yapıldı

Ayancık Meslek Yüksekokulu ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Protokolümüz çerçevesinde işbirliğimiz devam ediyor. Yunus Emre Ortaokulu öğrencilerimize NASA (Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi) Jet Propulsion Laboratory (JPL) bölümünde çalışan Türk bilimadamı Sayın Dr. Umut Yıldız tarafından verilen görüntülü konferansa ev sahipliği yaptık.

Yüksekokul öğrencilerinin de katıldığı konferansta, Dr Yıldız, uzay bilimleri alanında kariyer yapacak olan gençlere deneyimlerini ve tavsiyelerini paylaştı.

Derin uzay iletişimi ve astrofizik alanlarında araştırmacı olarak çalışan Dr.Umut YILDIZ, Ankara Üniversitesi, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nde lisansını, Hollanda’da Groningen Üniversitesi’nde yüksek lisansını ve Leiden Üniversitesi Gözlemevi’nde de Molekül Astrofiziği alanında doktorasını tamamlamıştır. Herschel Uzay Teleskobunu kullanarak yıldız oluşum bölgelerinde su ve oksijen moleküllerinin keşfini yapan takımda yer alan Dr.YILDIZ, derin uzay iletişimi, astrofizik, yıldız oluşumu ve büyük veri analizi ile bilgi madenciliği gibi alanlarda çalışmalarına devam etmektedir.