26.Ayancık Kültür Keten ve Ahşap Festivalindeydik

Bu yıl 26.sı düzenlenen geleneksel Ayancık Kültür-Keten ve Ahşap Festivali 26-27-28 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Konserlerin, kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapıldığı festivale Ayancık Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Yüksekokul Öğretim Elemanlarımız, kurum ve kurumların  daire amirleri ve Ayancık halkı katıldı.

Festivalde Ayancık Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Aykan, Devlet Sanatçısı Adnan KARAGÜLLE ile birlikte “Ahşap Oyuncak ve El Sanatları” konulu söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide Ayancık ilçesinin simgelerinden biri olan ahşabın önemi üzerinde durularak,  Ayancık’ın ekonomik olarak gelişmesi için  bölge halkının ormancılık ve buna bağlı üretim faaliyetlerinin artırması gerektiğini, bu yönde yapılacak faaliyetlerde Yüksekokul olarak destek vereceğinin altını çizdi.