Bağımlılıklarla Mücadele ve Organ Bağışı Konferansı

Ayancık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Ergenç, Yüksekokulumuzda Bağımlılıklarla Mücadele ve Organ Bağışı konularını içeren konferans verdi.

Akademik personelimizin ve öğrencilerimizin katıldığı konferansta "Bağımlılıkla Mücadele" konusunda sigara, alkol, madde..vb. bağımlılıklarının fiziksel ve psikolojik zararları, bağımlılıkların nedenleri, bağımlılıklardan kurtulma yolları ile ilgili bilgiler verdi.  Organ Bağışı hakkında da bilgi veren Sayın Dr.Hasan ERGENÇ “Organ bağışı kişinin hayatta iken özgür iradesiyle, organlarının bir kısmını veya tamamını ölümünden sonra başka hastaların tedavisinde kullanılmak üzere vasiyet etmesidir. 18 yaşını aşmış, akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışında bulunabilir. Diyanet işleri Başkanlığı Din işleri Yüksek Kurulu organ bağışını insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlamıştır. 06.03.1980 tarih ve 396 sayılı karar ile organ naklinin caiz olduğunu bildirmiştir. Kuran-ı Kerim’de Maide Suresi 32. ayette “Kim bir kimseye hayat verirse, o sanki bütün insanlara hayat vermişçesine sevap kazanır.” diyerek organ bağışının önemini vurguladı.