Yüksekokulumuzda “İş Dünyasının Gençlerden Beklentileri” Konulu Panel

Yüksekokulumuzda “İş Dünyasının Gençlerden Beklentileri” konulu panel düzenlendi. Yüksekokul Müdür Yardımcımız Dr.Öğr.Üyesi Günseli ACAR’ın moderatörlüğünü yaptığı panele; Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, SAMGİAD (Samsun Genç İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda girişimci olan Savaş GÖMEÇ, SAMGİAD Yönetim Kurulu Genel Sekreteri, Ankara Gümrük Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve  Gümrük Müşaviri Abdulkadir KÖSTEK, SAMGİAD Üyesi, Samsun SMMM Odası Stajyer Eğitim ve Denetim Komisyonu Başkan Yrd. ve Mali Müşavir Cemil ŞAHİN katıldı.

Panelde, ülkemizdeki işgücü potansiyelinin genel durumu, iş yaşamında başarılı olmanın sırları, iş dünyasının gençlerden beklentileri, girişimcilik konuları ele alındı.

Sayın GÖMEÇ ve KÖSTEK öğrencilere, her şeyden önce güvenilir bir çalışan olmaları gerektiğinin altına çizerek, kariyer hedeflerine ulaşabilmeleri için çaba göstermelerini, yabancı dillerini geliştirmelerini, çalışmak istedikleri alanla ilgili sektördeki gelişmeleri takip ederek bilgilerini güncellemeleri gerektiğini belirttiler. Ayancık Meslek Yüksekokulu 2010 Muhasebe ve Vergi Bölümü mezunlarından biri olan Sayın Cemil ŞAHİN de Yüksekokulda okumanın büyük avantajları olduğunu ve öğrencilerin bunun farkına varmaları gerektiğini belirtti.

Ayrıca panelistler öğrencilerle tecrübelerini, deneyimlerini de paylaşarak, sadece iş hayatında değil sosyal yaşamda da aktif olmanın kişinin yaşam kalitesini yükselttiğini vurguladı.

Dr.Öğr.Üyesi Günseli ACAR mezunlarımızın mesleklerinde başarıyla ilerlediklerini görmenin son derece mutlu ettiğini ve gurur verdiğini belirterek, konuşmacılara bilgi ve tecrübelerini paylaştıkları için teşekkür etti. Müdür Yardımcımız Öğr.Gör.Şemseddin ULUÇAM ile birlikte günün anısına  hediye takdim edilerek, öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.