“EĞİTİM-ÖĞRETİM MESELESİ ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE DE ÖNCELİĞİMİZ OLACAK”
Yeni akademik yılın, ülke ve millet için hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, “Dünyadaki gelişmelere, ülkemizin ihtiyaçlarına, milletimizin taleplerine göre okul öncesinden üniversiteye kadar eğitim öğretimin tüm aşamalarında tedrici bir değişim şart. Önemli olan bu değişimi konunun tüm taraflarının katılımı, katkısı ve kararıyla gerçekleştirebilmektir. Ama ülkemizin eğitim öğretim alanında katettiği mesafeyi görmeden ve kabul etmeden diğer konulara doğru şekilde odaklanamayız. Bunun için eğitim, öğretim meselesi önümüzdeki dönemde de önceliklerimiz arasında ilk sırada yer almaya devam edecektir. Akademisyenlerimizden, öğretmenlerimizden resmi ve özel eğitim öğretim kurumları yöneticilerimizden başlayarak velilerimiz ve öğrencilerimiz dahil bu konuda söyleyecek sözü olan herkese gönlümüz ve kulağımız açıktır. Nerede olursa olsun ilmi aramayı emreden bir medeniyetin mensupları olarak ancak bu şekilde hedeflerimize ulaşabileceğimize inanıyorum.” dedi.
“NİTELİK NOKTASINDA AŞMAMIZ GEREKEN MESAFE VAR”
Türkiye’nin yükseköğretim alanında çok büyük başarıya imza attığını ifade eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, “Üniversite sayımızın 207’ye, öğretim elemanı sayımızın 168 bine, öğrenci sayımızın da 8 milyona yükselmiş olması bu başarının en bariz göstergesidir. Ancak nitelik noktasında aşmamız gereken bir mesafe var. Bizim arzumuz öğrencimizin niteliğini artırırken şüphesiz ki hocalarımızın da niteliğinin artmasıdır.” diye konuştu.
“MESLEKİ EĞİTİM YENİDEN ELE ALINMALI”
Yükseköğretim alanında yeni döneme ilişkin hedeflerini de paylaşan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, “Yükseköğrenim alanını yenilikçi bir anlayışla daha ileri götürmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bilimsel araştırma projelerimizin ülkemizin hedefleriyle uyumlu şekilde yürütülmesi büyük önem arz ediyor. Bu anlamda mesleki eğitimin yeniden ele alınması, gençlerimiz için cazip hale getirilmesi şarttır. Meslek yüksekokulları bu çerçevede önemlidir. Mühendislik ve fen bilimleri öğrencilerinin de sektörle yakın ilişki kurabileceği yollar bulunmalı. Zira bugün diploma sadece bir faktör haline gelmiştir. Yapmamız gereken eğitim-öğretim sistemimizi bir bütün olarak bu yönde değiştirmek olmalıdır. Biz çocuklarımızın, gençlerimizin, milletimizin her bir ferdinin zekasına, kabiliyetine, çalışkanlığına, üretkenliğine, azmine güveniyoruz. Yapmamız gereken bu büyük potansiyeli eğitim öğretim yoluyla hem bireylerimizin hem milletimizin hem devletimizin hayrına neticelere vesile olacak şekilde eğitmek, yönlendirmektir. İnşallah hep birlikte bu meseleleri çok daha fazla konuşacak, tartışacak ve hedeflerimize uygun şekilde başarıya ulaştıracağız.” ifadelerini kullandı.